Kurum Adı : 15 Eylül Ortaokulu
WEB Adresi : http://onbeseylulortaokulu.meb.k12.tr
Adres : 150 Evler Mahallesi Ali Sansür Caddesi No 2 Ayvalık/BALIKESİR

VİZYON
Vizyon, ideallerimiz, hayatta ulaşabileceğimizi düşündüğümüz hayallerimizdir. Vizyon, yönümüzü belirler, hedeflerimizsen saptığımızda bize yol gösterir. Türk Milli Eğitimi’nin amaçları ışığında; dünü, bugünü ve geleceği bütünleştirerek, erdemli insan olmanın idealini ve değişimi yaşayacak özgün, etkili ve nitelikli bir okul toplumu oluşturmaktır. Atatürk İlke ve İnkılâplar doğrultusunda; doğru, dürüst, çağdaş, araştırmacı, özgüvenini kazanmış, güzel ülkemizi hak ettiği yere getirmek için, sürekli çalışan bireyler yetiştirmektir.

MİSYON
Özgüven ve sorumluluk duygularını geliştirip, tüm potansiyelini kullanmalarına fırsat tanıyarak ortaöğretim kurumlarına yöneltip, başarılı olmalarını sağlamaktır. Biz… bütün öğrencilerin öğrenmelerini sağlamak, onların bilgili, becerili ve kendilerine güvenen bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak ve onlara 21. yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazandırabilmek için varız.

BAŞARILAR
Doğukan BOZKURT 16 Yaş Altı Yürüme Yarışmasında Türkiye birincisi olmuştur.OKULUMUZ YEŞİL YAPRAK-UYGULAMALI ÇEVRE EĞİTİMİNDE TÜRKİYE 3. OLMUŞTUR. OKULUMUZ BESLENME DOSTU OKUL, TRAFİK OKULU, BEYAZ BAYRAK ÖDÜLLERİNİ ALMIŞTIR. 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA HAFTASI DOLAYISIYLA DÜZENLENEN YARIŞMADA MELİS ÇELİK—ŞİİR DALINDA İLÇE BİRİNCİSİ AYBÜKE GÜLSÜM DERİCİ—RESİM DALINDA İLÇE İKİNCİSİ OLMUŞTUR. TEKWANDO YARIŞMALARINDA EMRE SÜRÜCÜ TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ OLMUŞTUR. 22 KASIM 2012 ÖĞRETMENİM KONUŞLU ŞİİR OKUMA YARIŞMASINDA ECE ULAŞOĞLU “ Beni Kandırmışsın Öğretmenim” ADLI ŞİİRİYLE İLÇE BİRİNCİSİ OLMUŞTUR. 22 KASIM 2012 GÜNÜ YAPILAN KROS YARIŞMALARINDA YILDIZLARDA MEHMET BERKE SARLICA İLÇE BİRİNCİSİ OLMUŞTUR.

Öğretmen Sayısı : 34
Rehber Öğretmen Sayısı :
Öğrenci Sayısı : 491
Öğretim Şekli : Normal
Ders Başlama ve Bitiş Saati : 09:00 - 15:50
Derslik Sayısı : 18 Atölye-İşlik Sayısı : 0
Fen Laboratuarı Sayısı : 1 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 1
Resim Sınıfı Sayısı : Müzik Sınıfı Sayısı :
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : ADSL (16 Mbit ve üzeri)
Hazırlık Sınıfı
Misafirhane
Kantin